Tekmovalna ekipa

 

 TEKMOVALNA SKUPINA

 

CILJ

Priprava otroka na tekmovalno sezono.

KOLIČINA

Vadba 4x tedensko po 1 uro; vsako drugo soboto športna sobota (9-12h)

TERMINI VADB

Ponedeljek 16 – 17 h –> jezero ali Galaktika

 

Torek 17 – 18 h –> jezero ali OŠ Pesje

 

Četrtek 17 – 18 h –> jezero ali OŠ Pesje

 

Petek 16 – 17 h –> jezero ali Galaktika

 

Vsako drugo soboto športne aktivnosti 9 – 12 h

PROGRAM

Slediti smernicam, ki jih predlaga nacionalna smučarska zveza za razvoj otroka. Cilj je pripraviti otroka na tekmovalno smučanje. Sezona je razdeljena v različne cikle, kjer se vsakem ciklu določi funkcija in se temu sledi na treningih. Izvajajo se vaje, ki posamezniku kar najbolj pomagajo za pripravo na tekmovalno smučanje oziroma izvajanje specifičnih smučarskih znanj. Treningi v ponedeljek in petek so namenjeni le tekmovalcem.

PROGRAM NA SNEGU

Poudarek na tekmovalni tehniki in vožnji na postavljeno progo. Še vedno želimo razvijati vsestranske smučarske sposobnosti, spoznavanju različnih terenskih oblik in raznih postavitev s količki, obvladovanju atipičnih situacij na različnih terenih, dvigovanju hitrostne bariere, premagovanju strahu. Cilj je čim boljša predstava na postavljeni progi in tekmah. Program se deli na različne starostne skupine in sledi smernicam nacionalne smučarske zveze.

TERMINI TRENINGA NA SNEGU

Torek

 

Sreda

 

Četrtek

 

Sobota

 

Nedelja

LETNI DEL (sep – nov, apr – jun)

ZIMSKI DEL (dec – mar)

mesec

3 meseci

mesec

4 meseci

45

120

130

480

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vadba poteka v obliki kondicijskih treningov in snežnih treningov skozi celo leto, razen v času poletnih počitnic, ko otroci dobijo prilagojene treninge, ki jih morajo izvajati sami v juliju in avgustu. Snežni treningi potekajo glede na snežne razmere in pogoje za dober trening na slovenskih smučiščih in avstrijskih ledenikih.
 
Cena je odvisna od velikosti in starosti skupine (starejši so otroci, bolj intenzivni so treningi). Otroci tekmujejo v pokalu Vzhodne regije, državnem pokalu in državnem prvenstvu.
 

SK Velenje ima v svoji zgodovini bogato mero tekmovalcev, ki so posegali po kolajnah na vrhunskih tekmovanjih.

 

Dejmo naši!!