Zgodovina

Smučarski klub Velenje je bil ustanovljen leta 1969. Polnih pet desetletji skrbi, da se med mlade in najmlajše prenaša tradicija alpskega smučanja na področju Šaleške in Savinjske doline.

Klub je bil ustanovljen z namenom združevanja ljubiteljev alpskega smučanja, učiteljev, trenerjev in sodnikov smučanja ter seveda z namenom vzgoje mladih športnikov v tekmovalnem duhu. Tu so se kalili mnogi dobri smučarji, med katere zagotovo sodijo Ana Drev, Miran Rauter in David De Costa.

Sprva so bile aktivnosti izpeljane na bližnjih pobočjih smučišča v  Šaleku,  z izgradnjo smučarskega centra na Golteh pa se je dejavnost preusmerila na Golte, kjer se nahaja tudi obnovljena koča smučarskega kluba.

Med najpomembnejše zgodovinske dogodke sodijo organizacija smuka za »Partizansko puško« na Paškem Kozjaku, izvedba prvega klubskega prvenstva v veleslalomu v Mislinji, izvedba prvega tečaja za vaditelje smučanja v Belih vodah, organizacija ženskega slaloma za evropski pokal leta 1984 ter moški slalom za evropski pokal leta 1985, 1986 in 1987.